Gogosari cu conopida in propria saramura

Postat de jolygina in Muraturi
2 Noi 2010 | 16142 vizualizari
Gogosari cu conopida in propria saramura

este prima data cand fac aceasta reteta si mi-a placut foarte mult cat este de usor de facut

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • o conopida
  • boabe de piper o lingura
  • boabe de mustar o lingura
  • cateva foi de dafin
  • 500ml otet
  • o lingura sare
  • 500ml zahar
  • un hrean potrivit pentru a pune printre gogosari

Mod de preparare

se curata ardeii de seminte,se taie in patru dupa care ii spalam si ii lasam la scurs, facem si conopida buchetele si o punem si pe ea la scurs dupa ce a fost spalata

le punem pe toate intr-un lighean dupa care adaugam: zaharul.otetul,sarea ,boabele de piper si mustar ,foile de dafin si le amestecam bine

lasam timp de 15 ore gogosarii la macerat mestecand din cand in cand in ei , isi vor lasa zeama foarte multa si se vor pastra tari

pentru a tine sigur ori adaugam un conservant ori 2 aspirine la aceasta compozitie

ii asezam in borcane pe rand si turnam zeama care s-a lasat de la ei

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida in propria saramura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Struguri marinati

Postat de panacris

Struguri marinati

Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine. În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de...

Citeste continuarea

Gogoșari întregi murați

Postat de CulinaryRainbow

Gogoșari întregi murați

    Am pus la fiert apa și oțetul într-o oală. Când a început să dea în clocot am redus focul, am adăugat condimentele, sarea, mierea și zahărul. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2010, 10:14
imi pare rau ca nu mai pot gusta din bunatatile pe care tu le pregatesti cu atata migala arata exceptional ai 5 furculite
la 02.11.2010, 10:29
da domna pacat ca nu mai suntem vecine ,dar tin sa specific ca aceasta reteta are alta fata de masa e a mamei mele deci ca sa specific eu stau in bucuresti reteta e facuta la oravita in concediu ,specific ca nu am sa mai recomand saitul la neamuri si la vecini sa nu mai fie probleme
la 03.11.2010, 08:18
Jolygina, comentariile acestea nu-si au rolul aici. Greseala a fost a ta pentru ca te-ai logat pe mai multe conturi si nu ai avut puterea sa recunosti acest lucru.

Nu era nici o problema daca ai fi spus: da, eu am creat conturile lui mamaieelena si mamaica si pina au invatat ele sa se descurce in site le-am mai ajutat eu logindu-ma pe conturile lor.

Noi tinem foarte mult ca toti userii sa fie fair-play!

Altfel, te rog dupa ce scrii sa mai citesti o data modul de preparare pentru ca sint foarte multe greseli de redactare.

Multumesc
la 03.11.2010, 13:17
am inteles doamna bucataras ,nu am sa mai pun nici o reteta pe sait in legatura cu greselile de redactare nu imi dau seama ce anume am gresit puteti sa-mi spuneti mai exact ce anume si nu m-am logat de pe acelas calculator cu mamieelena ,eram vecina cu dansa si i-am recomandat saitul nu stiu cum era legat internetu in blocul respectiv si in privinta recunoasteri am spus ca am recomandat saitul la mai multe prietene dar eu am sa ma retrag si nu am sa mai fac lucrul acesta ,si mai am si eu o rugaminte sa-mi stergeti de la mesaj adresa de mail si a doamnei elena pentru ca este la mesaje si din cate stiu eu datele sunt confidentiale ,cu toate ca se pare ca nu a fost asa ,
eu va doresc o viata indelungata a acestui sait si am sa va urez bafta in continoare si multe realizari
la 03.11.2010, 13:29
si ai am sa lamauresc ceva doamna bucataras nu aveam de ce sa imi fac mai multe conturi nu am nimic de castigat ,cum am specificat mi-am facut cont deoarece cand vb cu prietenele mele ce am mai gatit imi cereau sa le trimit reteta pe mail ,si asa imi era mai usor decat sa o scriu la fiecare in parte

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking