Gogosari cu conopida in propria saramura
Postat de jolygina in Muraturi
2 Noi 2010 | 16128 vizualizari
este prima data cand fac aceasta reteta si mi-a placut foarte mult cat este de usor de facut
Ingrediente
- 3 kg gogosari
- o conopida
- boabe de piper o lingura
- boabe de mustar o lingura
- cateva foi de dafin
- 500ml otet
- o lingura sare
- 500ml zahar
- un hrean potrivit pentru a pune printre gogosari
Mod de preparare
se curata ardeii de seminte,se taie in patru dupa care ii spalam si ii lasam la scurs, facem si conopida buchetele si o punem si pe ea la scurs dupa ce a fost spalata
le punem pe toate intr-un lighean dupa care adaugam: zaharul.otetul,sarea ,boabele de piper si mustar ,foile de dafin si le amestecam bine
lasam timp de 15 ore gogosarii la macerat mestecand din cand in cand in ei , isi vor lasa zeama foarte multa si se vor pastra tari
pentru a tine sigur ori adaugam un conservant ori 2 aspirine la aceasta compozitie
ii asezam in borcane pe rand si turnam zeama care s-a lasat de la ei
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida in propria saramura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Postat de JamilaCuisine
In primul rand ne ocupam de saramura. Intr-o cratita incapatoare punem apa, sarea si zaharul. Pentru fiecare litru de apa avem nevoie de o lingura de sare si de o lingurita de zahar. Fierbem...
Citeste continuarea
Postat de Pungasa_Rogue
Castravetii se spala si se taie la capete.
Mararul se spala.
Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie.
Capacul...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 02.11.2010, 10:14
imi pare rau ca nu mai pot gusta din bunatatile pe care tu le pregatesti cu atata migala arata exceptional ai 5 furculite
la 02.11.2010, 10:29
da domna pacat ca nu mai suntem vecine ,dar tin sa specific ca aceasta reteta are alta fata de masa e a mamei mele deci ca sa specific eu stau in bucuresti reteta e facuta la oravita in concediu ,specific ca nu am sa mai recomand saitul la neamuri si la vecini sa nu mai fie probleme
la 03.11.2010, 08:18
Jolygina, comentariile acestea nu-si au rolul aici. Greseala a fost a ta pentru ca te-ai logat pe mai multe conturi si nu ai avut puterea sa recunosti acest lucru.
Nu era nici o problema daca ai fi spus: da, eu am creat conturile lui mamaieelena si mamaica si pina au invatat ele sa se descurce in site le-am mai ajutat eu logindu-ma pe conturile lor.
Noi tinem foarte mult ca toti userii sa fie fair-play!
Altfel, te rog dupa ce scrii sa mai citesti o data modul de preparare pentru ca sint foarte multe greseli de redactare.
Multumesc
la 03.11.2010, 13:17
am inteles doamna bucataras ,nu am sa mai pun nici o reteta pe sait in legatura cu greselile de redactare nu imi dau seama ce anume am gresit puteti sa-mi spuneti mai exact ce anume si nu m-am logat de pe acelas calculator cu mamieelena ,eram vecina cu dansa si i-am recomandat saitul nu stiu cum era legat internetu in blocul respectiv si in privinta recunoasteri am spus ca am recomandat saitul la mai multe prietene dar eu am sa ma retrag si nu am sa mai fac lucrul acesta ,si mai am si eu o rugaminte sa-mi stergeti de la mesaj adresa de mail si a doamnei elena pentru ca este la mesaje si din cate stiu eu datele sunt confidentiale ,cu toate ca se pare ca nu a fost asa ,
eu va doresc o viata indelungata a acestui sait si am sa va urez bafta in continoare si multe realizari
la 03.11.2010, 13:29
si ai am sa lamauresc ceva doamna bucataras nu aveam de ce sa imi fac mai multe conturi nu am nimic de castigat ,cum am specificat mi-am facut cont deoarece cand vb cu prietenele mele ce am mai gatit imi cereau sa le trimit reteta pe mail ,si asa imi era mai usor decat sa o scriu la fiecare in parte
Vezi toate comentariile (7)
COMENTEAZA