Ingrediente
- 5kg gogosari
- 175 gr sare grunjoasa
- 500 gr zahar
- 750 ml otet din vin (9 grade )
- 1/2 pahar miere ( pahar de 250 ml )
- piper, foi de dafin
Mod de preparare
Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte
Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem.
Se observa cum a doua zi au scazut aproape la jumatate. Adaugam otetul si mai lasam inca o zi, amestecand de cateva ori, sa se inglobeze bine.
A treia zi, luam o parte din lichidul format si-l fierbem cu cateva foi de dafin si boabe de piper. Cand aproape s-a racit adaugam mierea si lasam sa se topeasca.
Punem zeama peste gogosari , mai lasam 2-3 ore si ii asezam, de fapt ii presam in borcane.
Din cantitatea de mai sus ies aproximativ 3kg muraturi. Poate pare complicat, o sa vi se para mai simplu dupa ce faceti prima data, insa merita efortul, sunt exceptionali ! Ii putem consuma ca garnitura sau in diverse salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu miere in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|