Gogosele cu crema de vanilie

Postat de Lily_Musat in Prajituri
17 Iul 2009 | 13124 vizualizari
Gogosele cu crema de vanilie

Ingrediente

  • IngredientePentru gogosele:125 g unt, 225 ml apa, 125 g faina, 4 oua, un praf de sare, Zahar pudra vanilat pentru pudrat gogoselele.
  • Pentru crema:crema de vanilie dr. oetker, 250 ml lapte, 3 linguri de zahar pudra (scrie pe pachet cum se face)
  • Sirop de ciocolata:3 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 3 linguri de cacao, 100 gr. unt

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita apa cu untul si se lasa sa se topeasca.
Se ia de pe foc si se adauga faiana, se amesteca bine cu lingura de lemn sau cu telul.
Se mai pune putin pe foc, mestecanduse intruna pana cand se desprinde de pe cratita (mai putin de un minut).
Se lasa la racit, dupa care se adauga ouale unul cate unul si sarea.
Se pune intr-o punga taiata la un colt.
Se pregateste tava cu hartia de copt si se incinge cuptorul la 200 grade.
Se formeaza gogosele si se baga in cuptor pentru cca 10-15 minute. Ele vor creste si se vor rumeni.
Dupa aceea se lasa sa se raceasca, se taie cu cutitul pe jumatate si se umplu cu crema.
Pe deasupra se presara zahar pudra vanilat si se pune in farfurie sirop de ciocolata pe deasupra.

Sirop de ciocolata:Se pune la fiert apa cu zaharul, se adauga cacao, se da de pe foc si se pune untul.
Se face un sirop de ciocolata care se pastreaza in frigider si se pune atunci cand
servim gogosile pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Postat de Oana

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Crema de vanilie: Amesteca 400 ml de lapte cu zaharul si pune totul la fiert. Cresteaza pastaia de vanilie, scoate semintele cu ajutorul unui cutit si adauga-le peste lapte. Cand incepe sa...

Citeste continuarea

Tort choux a la creme

Postat de RuxyRux

Tort choux a la creme

Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat. Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2009, 20:23
Inca n-am facut gogosele de astea ... ar trebui sa incerc si eu. Foarte bine arata ale tale.

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking