Ingrediente
- faina alba 1kg
- 30g drojdie proaspata
- 450 ml apa (lapte)
- 4-5 lingurite de zahar
- 2 lingurite de sare
- coaja de lamaie
- 3 vanilii sau esenta
- ulei 120 ml sau unt ,margarina topita
- varza
- 1/2 borcan pasta de tomate
- putin piper
Mod de preparare
Se framanta aluatul din faina ,sare drojdie,zahar .ulei , coaja de lamaie si vanilie(in masina de paine)se lasa sa dospeasca.
intre timp se caleste varza tocata marunt in putin ulei cu putina sare ,piper si la final 1/2 borcan de pasta de tomate
Dupa ce a dospit aluatul se ia cate o bucatica din aluat si se intinde iar pe ea se pune cate 2-3 linguri de varza calita,dupa care se impatura bine sa nu iasa varza afara si se prajesc in ulei incins foarte bine,la foc potrivit
Sant extraordinar de bune si dupa 3- 4 zile ,se pastreaza foarte bine acoperite cu o folie de plastic si puse in frigider(momentan nu e cazul fiindca nu e cald)se pot pastra pe balcon acoperite cu folieplastic si 4-5 zile
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu varza calita-post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|