Gogosi de post

Postat de Creatsa in Dulciuri
23 Mar 2013 | 8649 vizualizari
Gogosi de post

Foarte usor de facut,aromate si foarte pufoase !

Ingrediente

  • 800 g faina
  • 100 ml ulei+700-800 pt prajit
  • 4 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la 1 portocala
  • cca 500-600 ml apa minerala calduta
  • 2 drojdii
  • 1 lingurita sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pregatim o maia din 2 linguri de zahar ,2 linguri de faina ,drojdia si putina apa minerala si o lasam la crescut 15 minute.

Amestecam faina(700 g) cu sarea,restul de zahar si zaharul vanilat si facem o adancitura in mijloc.

Adaugam maiaua,coaja de portocala si lamaie,esenta ,apa minerala si omogenizam bine.

Incorporam si uleiul apoi punem aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina si framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini .

Il lasam la dospit cca 1 ora la loc caldut acoperit cu un prosop.

Intindem o foaie de 0.5 cm grosime si cu ajutorul unui pahar/forma (eu le-am facut mai mici) taiem gogosile.

Le mai lasam la dospit 30 de minute.

Punem uleiul la incins intr-o cratita incapatoare apoi prajim gogosile la foc mic pe ambele parti pana prind o culoare frumoasa.

Le pudram cu zahar pudra si le servim cu mare pofta alaturi de un ceai aromat sau o cana de lapte cei care nu tin post.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi vanilate de post

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi vanilate de post

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se...

Citeste continuarea

Desert gogosile bunicii (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosile bunicii (de post)

*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 18:23
Vreau si eu gogosi
la 23.03.2013, 18:26
Și eu vreau!
la 23.03.2013, 18:27
venim la gogosi!
la 23.03.2013, 18:38
la 23.03.2013, 18:41
Multumesc frumos
Veniti ,veniti

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking