Gogoşi – pizza

Postat de madi_marin in Pizza
2 Feb 2014 | 6358 vizualizari
Gogoşi – pizza

Ideea am găsit-o pe un site străin. Reţeta aluatului era alta. Eu însă am ales una de-a mea, de gogoşi pufoase. A rezultat o pizza sub altă înfăţişare.. De încercat!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 135 ml apă călduţă sau lapte călduţ
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 pliculeţ drojdie granule
  • 25 g unt sau margarină
  • 2 linguri brânză sărată rasă fin
  • 2oo g făină + vreo 50 g pentru întins
  • Umplutură:
  • 1 glob de mozzarella
  • caşcaval
  • mezel de pui/porc...etc
  • măsline feliate
  • În plus ulei pentru prăjit şi ketchup pentru servit.

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie lichid şi un pic răcorit), sare, zahăr, brânza rasă şi făina cernută. Se frământă un aluat elastic şi nelipicios care se pune la crescut cca. o oră.

Când e gata, se întinde în foaie potrivit de subţire  pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar . Pe fiecare cerculeţ se pun câte un cubuleţ de mozzarella, caşcaval, mezel, măslină şi ce mai vreţi voi. Se lipesc bine capetele şi li se dă formă rotundă. Biluţele se pun la prăjit în ulei încins.

Se servesc calde cu ketchup.

Poftă bună!

P.S. În aluat se pot încorpora condimente specifice, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi – pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza la capac

Postat de katty

Pizza la capac

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe...

Citeste continuarea

Pizza cu ton

Postat de rocsi_1612

Pizza cu ton

Blatul: Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza. Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta. Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia. Amestecam usor cu mana si turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 13:33
Stiu ca nu e pentru pranz, da poate le faceti diseara Sunt delicioase!
la 02.02.2014, 13:34
Ce idee faina!
Am pus-o la favorite!
la 02.02.2014, 13:38
Ahh nu mai fac ca imi dai tu Madi
la 02.02.2014, 13:43
la 02.02.2014, 13:43

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking