Gogoşi – pizza

Postat de madi_marin in Pizza
2 Feb 2014 | 6346 vizualizari
Gogoşi – pizza

Ideea am găsit-o pe un site străin. Reţeta aluatului era alta. Eu însă am ales una de-a mea, de gogoşi pufoase. A rezultat o pizza sub altă înfăţişare.. De încercat!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 135 ml apă călduţă sau lapte călduţ
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 pliculeţ drojdie granule
  • 25 g unt sau margarină
  • 2 linguri brânză sărată rasă fin
  • 2oo g făină + vreo 50 g pentru întins
  • Umplutură:
  • 1 glob de mozzarella
  • caşcaval
  • mezel de pui/porc...etc
  • măsline feliate
  • În plus ulei pentru prăjit şi ketchup pentru servit.

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie lichid şi un pic răcorit), sare, zahăr, brânza rasă şi făina cernută. Se frământă un aluat elastic şi nelipicios care se pune la crescut cca. o oră.

Când e gata, se întinde în foaie potrivit de subţire  pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar . Pe fiecare cerculeţ se pun câte un cubuleţ de mozzarella, caşcaval, mezel, măslină şi ce mai vreţi voi. Se lipesc bine capetele şi li se dă formă rotundă. Biluţele se pun la prăjit în ulei încins.

Se servesc calde cu ketchup.

Poftă bună!

P.S. În aluat se pot încorpora condimente specifice, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi – pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei

Amesteca ricotta cu mascarpone. Unge blatul de pizza cu budinca de vanilie. Pune amestecul de ricotta cu mascarpone pe alocuri, pe blatul de pizza. Taie capsunele in 4 si pune-le...

Citeste continuarea

Pizza cu trei feluri de brânză

Postat de iri_love

Pizza cu trei feluri de brânză

Aluatul: Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină.  Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 13:33
Stiu ca nu e pentru pranz, da poate le faceti diseara Sunt delicioase!
la 02.02.2014, 13:34
Ce idee faina!
Am pus-o la favorite!
la 02.02.2014, 13:38
Ahh nu mai fac ca imi dai tu Madi
la 02.02.2014, 13:43
la 02.02.2014, 13:43

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking