Ingrediente
- Aluat:
- 135 ml apă călduţă sau lapte călduţ
- 1 praf de sare
- 1 praf de zahăr
- 1 gălbenuş
- 1/2 pliculeţ drojdie granule
- 25 g unt sau margarină
- 2 linguri brânză sărată rasă fin
- 2oo g făină + vreo 50 g pentru întins
- Umplutură:
- 1 glob de mozzarella
- caşcaval
- mezel de pui/porc...etc
- măsline feliate
- În plus ulei pentru prăjit şi ketchup pentru servit.
Mod de preparare
Se pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie lichid şi un pic răcorit), sare, zahăr, brânza rasă şi făina cernută. Se frământă un aluat elastic şi nelipicios care se pune la crescut cca. o oră.
Când e gata, se întinde în foaie potrivit de subţire pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar . Pe fiecare cerculeţ se pun câte un cubuleţ de mozzarella, caşcaval, mezel, măslină şi ce mai vreţi voi. Se lipesc bine capetele şi li se dă formă rotundă. Biluţele se pun la prăjit în ulei încins.
Se servesc calde cu ketchup.
Poftă bună!
P.S. În aluat se pot încorpora condimente specifice, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi – pizza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|