Ingrediente
- Am folosit:
- 1 kg faina
- 2 plicuri drojdie uscata
- 8 linguri zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 lingurite coaja de lamaie
- esenta vanilie
- 4 oua
- 400 ml lapte
- un praf de sare
- gem de capsune
Mod de preparare
Am incalzit putin laptele,apoi am pus drojdia intr-un castronel,peste ea am pus putin zahar (acesta are rolul de a activa drojdia),o lingurita de faina si 50 ml lapte.Am amestecat bine pentru a dizolva drojdia si am lasat deoparte sa creasca putin.
Intr-un castron mare am pus 1 kg faina,coaja de lamaie,restul de zahar,esenta de vanilie,sarea si am amestecat putin,ouale le-am batut bine separat si le-am adaugat apoi,dupa ce a crescut maiaua,am adaugat-o si pe ea si am trecut la framantat adaugand treptat si restul de lapte. La inceput aluatul este foarte lipicios,dar trebuie framantat pana cand nu se mai lipeste de mana.La mine nu cred ca a durat mai mult de 5-7 minute. Am lasat apoi aluatul sa dospeasca la loc cald,aproximativ 1 ora si jumatate.
Dupa ce aluatul a crescut frumos,am luat o bucata din el,am intins-o cu sucitorul pe masa de lucru,(nu foarte subtire,dar nici gros),si cu un pahar am dat forma gogosilor.Pe o bucata de aluat am pus putin gem,am uns marginile cu lapte si am adaugat peste o alta bucata de aluat,apasand usor marginile pentru a le “suda”.Am mai lasat cam 20 minute gogsile formate la dospit si apoi le-am prajit in ulei bine incins,pana s-au rumenit frumos.Le-am scos pe o hartie absorbanta si le-am pudrat cu zahar.Si am continuat asa pana cand am terminat tot aluatul
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|