Ingrediente
- 17-18 prune medii
- 4 cartofi medii (aprox. 500 g)
- 150 g faina
- 2 oua
- 150 g zahar
- 3 lingurite scortisoara macinata
- 100 g pesmet
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare
Zaharul il amestecam cu scortisoara.
Prunele le spalam, le taiem pe o parte si scoatem samburii in locul carora punem zahar amestecat cu scortisoara.
Intr-o tigaie se pune pesmetul peste uleiul deja incins, se amesteca bine si il mentinem pe foc pana se rumeneste putin, apoi se lasa la racit, moment in care se adauga amestecul de zahar si scortisoara ramas dupa umplerea prunelor.
Cartofii se fierb si se paseaza. Cand s-au racit se adauga ouale si se incorporeaza faina. Va rezulta o coca lipicioasa care se modeleaza cu mainile bine infainate. Astfel, luam putin aluat, formam o bila in palme si o aplatizam; in mijloc se pune pruna care se “imbraca” in aluat rezultand o bila. Se aseaza pe o farfurie, tocator etc infainat.
Punem o cratita cu apa pe aragaz, cand incepe sa fiarba se scufunda galustele (nu le inghesuim in oala, le fierbem pe rand!). Cand se ridica la suprafata se scurg si se tavalesc prin pesmetul dulce cu aroma de scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti (galuste) cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|