Guguluf cu fructe confiate si scortisoara

Postat de Valclaudia in Prajituri
25 Dec 2013 | 3355 vizualizari
Guguluf cu fructe confiate si scortisoara

Ingrediente

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr. fructe confiate
  • 150 gr. ciocolata amaruie+5-6 linguri frisca lichida => glazura
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.

Galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, scortisoara,adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.

Incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri. La final adaugam fructele confate si amestecam usor cu o lingura de lemn sa nu se lases compozitia.

Turnam compozitia obtinuta in forma de guguluf unsa cu ulei, introducem forma in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in forma.

Scoatem guguluful din forma rasturnandu-l pe un platou.

Preparam glazura astfel: topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in cateva linguri frisca lichida (5-6).

Ungem intreaga suprafata a gugulufului cu glazura obtinuta, ajutandu-ne de o pensula din silicon.

Presaram bombonele colorate si lasam cateva ore sa se intareasca glazura, apoi feliem si serbim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe confiate si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inimioare cu gem de caise

Postat de oanapl

Inimioare cu gem de caise

Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie. Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul...

Citeste continuarea

Desert Banana Bread

Postat de Reli_B

Desert Banana Bread

Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2013, 17:19
Ce frumos l-ai ornat
la 25.12.2013, 17:20
bun
la 25.12.2013, 17:24
de sarbatoare
la 25.12.2013, 17:46
la 25.12.2013, 17:53

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking