Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake

Postat de ionela2682 in Dulciuri
22 Mai 2011 | 4933 vizualizari
Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake

Ingrediente

  • 3 1 / 2 cani (455 grame) faina
  • 1 / 2 linguriţă (2 grame) praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 1 cană (227 grame) unt nesărat, la temperatura camerei
  • 3 cesti (600 grame) zahăr
  • 6 oua mari
  • 4 linguri zeama de lamaie 
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura (6 grame), esenta de  vanilie
  • 1 cană (240 ml) smantana sau iaurt simplu

Mod de preparare

 -pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade

- se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare

 -faina se amesteca cu praful de copt si sarea

-cu mixer pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca , se bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.

 -se unge cu ulei si tapeteaza cu faina tava de guguluf

 -se toarna compozitia  in tava

 -se coace la temp 180 grade cam 60-70 min.
Glazura de lamaie:
1 cană (115 grame) zahar pudra
zeama de la1/2 de lamaie

-se amesteca si se toarna peste prajitura rece



 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gomboti ( galuste cu prune )

Postat de Ina

Gomboti ( galuste cu prune )

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara .  Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se...

Citeste continuarea

Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

Postat de momo121

Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat. Pentru crema:     Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2011, 19:11
racoritor si bun.................
la 22.05.2011, 19:30
Wouuuu imi place
la 22.05.2011, 19:35
frumos
la 22.05.2011, 19:43
medioto59-super racoritor!
la 22.05.2011, 19:44
Miuta -ma bucur ca -ti place

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking