Ingrediente
- 3 1 / 2 cani (455 grame) faina
- 1 / 2 linguriţă (2 grame) praf de copt
- 1 / 2 linguriţă de sare
- 1 cană (227 grame) unt nesărat, la temperatura camerei
- 3 cesti (600 grame) zahăr
- 6 oua mari
- 4 linguri zeama de lamaie
- coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
- 1 / 2 lingura (6 grame), esenta de vanilie
- 1 cană (240 ml) smantana sau iaurt simplu
Mod de preparare
-pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade
- se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare
-faina se amesteca cu praful de copt si sarea
-cu mixer pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca , se bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.
-se unge cu ulei si tapeteaza cu faina tava de guguluf
-se toarna compozitia in tava
-se coace la temp 180 grade cam 60-70 min.
Glazura de lamaie:
1 cană (115 grame) zahar pudra
zeama de la1/2 de lamaie
-se amesteca si se toarna peste prajitura rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|