Gulab Jamun - Desert indian

Postat de Poliana in Dulciuri
2 Apr 2013 | 15063 vizualizari
Gulab Jamun - Desert indian

In urma cu ceva vreme o prietena a mea imi arata reteta acestor 'mici bilute' care dupa spusele ei erau un deliciu in bucataria indiana. Bucataria indiana?? Chiar noua pentru mine, in sensul ca inca nu preparasem nimic de acolo, dar chiar nimic...insa cum stiti voi pentru toate exista un inceput :)

Ingrediente

  • 1 cana lapte praf
  • 1/4 cana faina
  • 1/8 lingurita bicarbonat
  • 3 lingurite unt moale - nu cu varf, dar nici chiar rase :)
  • 1/4 cana lapte caldut
  • Sirop
  • 1/2 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 pastai cardamon
  • cateva picaturi apa de trandafir
  • decor - fulgi de cocos

Mod de preparare

Amestecam laptele praf cu faina si bicarbonatul - cu o mana, lingura, tel...ce vreti voi - punem si untul moale si amestecam cu varfurile degetelor ca sa obtinem un fel de aluat nisipos. Turnam si laptele caldut - dar nu foarte - si amestecam bine. La inceput o sa fie anevoios pentru ca va rezulta un aluat nisipos si veti fi tentati sa adaugati ceva ingrediente uscate...dar sa nu o faceti, pentru ca pe masura ce framantati laptele praf va absorbi tot mai mult lichid. Oricum in final trebuie sa rezulte un aluat moale si putin lipicios, in nici un caz ca si aluatul de gogosi :D

Formam o bila din aluat si o acoperim cu un prosop de hartie umed. Lasam sa stea la odihna timp de 15 minunte. Daca dupa cele 15 minute aluatul s-a uscat prea tare si pare putin sfaramicios, se mai poate adauga lapte si framanta din nou fara a mai fi lasat la repaos.

Cat timp se odihneste aluatul se poate prepara siropul. Se pune intr-o cratita apa cu zaharul (in reteta originala scria o cana de zahar dar mie mi s-a parut preeeeea mult si am pus doar jumate, oricum am fost dulci si asa) se adauga sucul de lamaie, pastaile cardamon si se lasa pe foc mic-mic amestecand usor din cand in cand.

Dupa cele 15 minute luam aluatul si facem din el bilute mici, mai mici decat o nuca, dar mai mari decat o aluna de padure :) Bilutele vor trebui presate/invartite bine intre palme, ca sa nu aiba gauri, sau aluat neomogen. Ale mele au avut putine crapaturi, semn ca puteam sa le mai lucrez putin daaar...va spun ca au iesit foarte bine la final ;)

Incingem o tigaie cu ulei,  preferabil mai mica astfel inca uleiul sa poata acoperi bilutele pana la jumate cel putin.  Mie mi-au iesit 17 bilute :D si le-am impartit in doua ture de prajit.

Cand punem bilutele la prajit uleiul trebuie sa fie incins dar focul sa fie mic, asa incat rumenirea lor sa dureze in jur de 5-6 minute, timp in care pot sa se patrunda bine si in interior. Daca vedeti ca se rumenesc prea repede, micsorati flacara. Cat timp sunt in tigaie e bine sa le invartim mereu, ca sa se prajeasca uniform pe toate partile. Le scoatem pe un prosop absorbant si procedam la fel si cu restul de bilute. La prajire isi vor mari volumul destul de mult. Nu le lasam mai mult de un minut pe servetelul absorbant.

Cand sunt gata, luam siropul de sub foc si adaugam bilutele. Acoperim vasul si le lasam sa stea in sirop timp de 10-15 minute.  Dupa acest timp sunt numai bune de servit, eu am presarat si putina nuca de cocos pentru un plus de aroma si efect.

Au fost minunate, e tot ce pot sa spun. M-au cucerit din prima si ma bucur ca le-am descoperit. Daca le faceti, va garantez eu ca nu o sa va para rau ;)

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulab Jamun - Desert indian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Fursecuri ''budigai''

Postat de Constelatialeu

Desert Fursecuri ''budigai''

Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a...

Citeste continuarea

Chec

Postat de caroline

Chec

Intr-un bol punem zaharul impreuna cu untul (untul trebuie scos din timp din frigider pentru a fi moale) si mixam bine pana ce zaharul este topit si obtinem consistenta unei creme . Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2013, 08:30
la 02.04.2013, 08:34
Ce bine arata!!
la 02.04.2013, 08:38
Ei Paula, ai venit cu ceva exotic şi bun. Super!
la 02.04.2013, 08:40
mmm... tre sa fie bun!
la 02.04.2013, 08:48
Fff bune, ador bucataria indiana,puteau fi si mai aromate...cind le servesti incearca si cu o lingura de iaurt gras alaturi...minunate

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking