Ingrediente
Pentru Gulas avem nevoie de :
- 400 gr carne de vita
- 2 cepe rosii
- 1 ceapa alba
- 4 catei usturoi
- 50 g unt
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita chimen
- vegeta
- piper
- sare
Pentru paine avem nevoie de :
- 50 g crutoane
- 20 g drojdie
- 1/2 cana lapte
- 1 ou
- 1 cana si jumatate faina
Mod de preparare
Gulas :Se topeste untul apoi se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa la prajit pana se inmoaie apoi se adauga carnea iar dupa 10 min se adauga boiaua si kimenul se amesteca si se pune 500 ml apa dupa care se lasa sa fiarba.Cand carnea este fiarta se adauga vegeta,piper si sare dupa gust.
Paine :Se amesteca laptele cu oul,sarea si drojdia se lasa la odihnit in jur de 15 min apoi se adauga compozitia peste faina si crutoane si se framanta bine si se lasa la dospit 1 ora.Din aluatul obtinut se fac 2-3 rulouri asemanatoare dupa care se lasa aluatul la odihnit 20 de min.Se pune intr-o oala apa cu putina sare la fiert si se fierb rulourile unul cate unul timp de 15 20 de min.Se scot pe o farfurie si se taie felii cu o ata.Se servesc calde alaturi de gulas
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu galuste de paine (houskove knedliky asa cum le spun cehii)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|