Ingrediente
- 1 kg gulas porc
- 4 cepe rosii
- 3 ardei rosii kapia
- 1 morcov mare
- 2 cutii rosii in conserva
- un borcanel 200 gr rosii deshidratate in ulei
- 5-6 catei usturoi
- 3 lg bulion
- 100 gr gnochi
- 100 gr fasole rosie (conserva)\
- boia dulce\
- boia iute
- sare
- 4 lgte zahar brut
- condiment gulas (chimen, paprika, usturoi, etc)
- ulei
Mod de preparare
Carnea am spalat-o si am taiat-o bucati mai mari.
Intr-un ceaun de tuci, am pus ulei la incins si am prajit carnea. Am scos-o intr-un castron dupa ce s-a prajit.
Ceapa si ardeiul le-am tocat, morcovul l-am dar pe razatoare, usturoiul l-am zdrobit. Toate acestea le-am pus la calit in uleiul in care am prajit carnea.
Am adaugat rosiile deshidratate, sare, boia dulce, boia iute si am calit toate legumele pana au capatat culoarea aramie. Am adaugat fasolea scursa si apoi carnea rumenita.
Peste toate am adaugat si rosiile taiate cuburi si am adaugat zaharul si condimentul de gulas.
Am dat la foc mic si am lasat sa fiarba cam o ora. Am mai condimentat pe parcurs cu putina sare si boia. La sfarsitt, am adaugat gnochii si am mai lasat cam 10 minute la fiert.
Gulasul a iesit demential. Am facut o mamaliguta si am servit cu gulas si ardei copti la otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas transformat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|