Ingrediente
- carne de curcan fără os cca. 1000 g,
- ceapă roșie 3 bucăți,
- untură de gâscă 2-3 linguri,
- morcovi 2 bucăți,
- ardei gras roșu 1 bucată,
- sare iodată,
- foaie de dafin 2 bucăți,
- piper proaspăt măcinat,
- usturoi 2-3 căței,
- cimbru,
- cartofi 4-5 bucăți,
- vin roșu demisec 100 ml,
- pastă de roșii cca. 100 ml,
- pastă de ardei 2 linguri,
- boia de ardei dulce 2 lingurițe,
- semințe de chimen 1 linguriță.
Mod de preparare
Carnea se curăță, se taie bucățele potrivite. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în untura de gâscă, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, morcovul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la carnea prăjită, aparatul se setează la programul BOIL, pentru cca. 60 de minute, se adaugă cca. 1000 ml apă și apoi se apasă butonul START. După cele 60 de minute, se asezonează gulyas-ul cu sare, cimbru, piper, boia, semințe de chimen, pasta de roșii, pasta de ardei, vinul, apoi se setează aparatul din nou ptr cca. 30 de minute la boil. După 15 minute, se vor adăuga cartofii tăiați lunguieți și se mai lasă la fiert, până ce se gătesc. Gulyas-ul se servește fierbinte alături de murături de sezon. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|