Gulyas din carne de curcan

Postat de panacris in Curcan
3 Oct 2014 | 9244 vizualizari
Gulyas din carne de curcan

În weekend-ul trecut am hălăduit prin împrejurimile Clujului și nu am putut rata diferitele feluri de gulyas. Așa că revenită în Răgățime, am pus aparatul Multicooker, alias Laurentiu Ionel la treabă. Super simplu, super bun, super aromat! Spor la treabă!

Ingrediente

  • carne de curcan fără os cca. 1000 g,
  • ceapă roșie 3 bucăți,
  • untură de gâscă 2-3 linguri,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • sare iodată,
  • foaie de dafin 2 bucăți,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 2-3 căței,
  • cimbru,
  • cartofi 4-5 bucăți,
  • vin roșu demisec 100 ml,
  • pastă de roșii cca. 100 ml,
  • pastă de ardei 2 linguri,
  • boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • semințe de chimen 1 linguriță.

Mod de preparare

Carnea se curăță, se taie bucățele potrivite. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în untura de gâscă, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, morcovul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la carnea prăjită, aparatul se setează la programul BOIL, pentru cca. 60 de minute, se adaugă cca. 1000 ml apă și apoi se apasă butonul START. După cele 60 de minute, se asezonează gulyas-ul cu sare, cimbru, piper, boia, semințe de chimen, pasta de roșii, pasta de ardei, vinul, apoi se setează aparatul din nou ptr cca. 30 de minute la boil. După 15 minute, se vor adăuga cartofii tăiați lunguieți și se mai lasă la fiert, până ce se gătesc. Gulyas-ul se servește fierbinte alături de murături de sezon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Chiftele cu cartofi la cuptor

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii....

Citeste continuarea

Snitel de curcan cu iaurt si tarhon

Postat de mihaelar63

Snitel de curcan cu iaurt si tarhon

Carnea de curcan se portioneaza taind felii perpendicular pe fibra . Se bat usor feliile cu batatorul de snitele intre doua folii alimentare [ sa nu se rupa , astfel se intind bine ] . Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2014, 20:49
Ahaa, şi-un meniu sănătos pentru seara. Aş mânca şi mai târziu, că la mine nu-s probleme. Super!
la 03.10.2014, 20:50
foarte bun,bun de tot
la 03.10.2014, 20:50
imi lace cu absolut orice carne, iar de cand am cooker-ul ador si maimult tocanitele de orice fel. Au un gust de 10 ori mai bun in cooker , nu-i asa?
la 03.10.2014, 20:52
Daaa, e foarte gustos!
la 03.10.2014, 20:57

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking