Gulyasleves [ supa gulas ]

Postat de mihaelar63 in Supe
20 Noi 2011 | 13317 vizualizari
Gulyasleves [ supa gulas ]

Cu gandul la la gustosul gulash unguresc servit la el acasa , m-am documentat temeinic si m-am pus pe treaba. Cum se potriveste bine , am pus senzationalul amestec picant intr-o farfurie ce o am de la maica [ bunica].

Ingrediente

  • 1 kg carne vita
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe rosii
  •  2 ardei
  •  2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 catei usturoi
  • 2 ligurite boia ardei
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 foi de dafin
  •  100 ml ulei
  • 1 pahar de suc de rosii 
  •  sare
  • piper
  •  frunze telina
  • frunze patrunjel
  •  1 ardei iute
 
  • pt galuste
3 oua 1 lingura untura faina alba

Mod de preparare

 Ceapa si ardeii se  curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi .

Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul tocat, pasta de ardei si  praful de chimen.

 Puneti apa 3-4 l +foile de dafin si fierbeti.Timpul de fierbere e diferit ,  depinde cat de tinerica era dansa , adica vacuta!!!

 Cand carne e aproape fiarta se adauga  cartofii curatati , spalati si taiati cuburi mai mari.

 Din 3 oua batute + 1 lingura untura + sare si faina alba se face o maia mai groasa din care se ia cu lingura si se toarna in supa , rezultand galuste cat mai subtirele .

La sfarsit  puneti sucul de rosii, ardeiul iute tocat si frunzele de telina .

Asezonati cu sare ,piper si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyasleves [ supa gulas ]" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarator

Postat de GatesteUsor

Tarator

Castravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se toaca marunt castravetele, nucile si mararul.  Se pun toate intr-un bol impreuna cu iaurtul, sarea, usturoiul pisat si se...

Citeste continuarea

Supa cu paste fainoase (inele)

Postat de Valclaudia

Supa cu paste fainoase (inele)

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu uleiul in oala, la foc mediu. Morcovii ii taiem betigase, telina si pastanacul se taie bucati de marimea dorita. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2011, 04:47
Un gulas complet intr-o splendida farfurie !
la 20.11.2011, 07:43
bun bunut
la 20.11.2011, 09:01
buna mancarea,faina prezentarea
la 20.11.2011, 09:16
Ce bine arata!!!
la 20.11.2011, 10:54
mmm ce bine arata!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking