Ingrediente
- 1 kg carne vita
- 1 kg cartofi
- 2 cepe rosii
- 2 ardei
- 2 linguri pasta ardei rosu
- 2 catei usturoi
- 2 ligurite boia ardei
- 2 lingurite chimen macinat
- 2 foi de dafin
- 100 ml ulei
- 1 pahar de suc de rosii
- sare
- piper
- frunze telina
- frunze patrunjel
- 1 ardei iute
3 oua 1 lingura untura faina alba
Mod de preparare
Ceapa si ardeii se curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi .
Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul tocat, pasta de ardei si praful de chimen.
Puneti apa 3-4 l +foile de dafin si fierbeti.Timpul de fierbere e diferit , depinde cat de tinerica era dansa , adica vacuta!!!
Cand carne e aproape fiarta se adauga cartofii curatati , spalati si taiati cuburi mai mari.
Din 3 oua batute + 1 lingura untura + sare si faina alba se face o maia mai groasa din care se ia cu lingura si se toarna in supa , rezultand galuste cat mai subtirele .
La sfarsit puneti sucul de rosii, ardeiul iute tocat si frunzele de telina .
Asezonati cu sare ,piper si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyasleves [ supa gulas ]" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|