Ingrediente
- gusa de curcan
- inima, ficat, pipota de la un curcan
- cca 200 g carne curcan
- grasime de curcan/pasare sau ulei de masline
- 2 oua
- o ceapa mare
- marar si patrunjel
- cimbru
- maghiran
- o felie groasa de paine inmuiata in lapte si stoarsa
- o mana de stafide (optional)
- sare, piper
Mod de preparare
Se scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine.
Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie, incat sa rezulte o consistenta ca la drob, nu pasta!
Se amesteca bine cu ouale, grasimea de pasare sau uleiul, verdeata si ceapa tocate marunt (calita in unt in prealabil, fara sa se rumeneasca), painea stoarsa, stafidele si condimentele, apoi se umple cu grija gusa, se leaga cu o sfoara si se aseaza intr-un vas termorezistent, cu 2 cani de zeama de la organele fierte, in care punem boabe de piper si o foaie de dafin.
Se pune la cuptor cam 45 minute, la 200 de grade, pana se rumeneste gusa. Se intoarce pe toate partile din cand in cand, si se stropeste cu zeama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gusa de curcan umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|