Gustari reci si champanie

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
8 Noi 2010 | 9869 vizualizari
Gustari reci si champanie

Cred ca foarte multi dintre voi stiu si au vibrat citind acest poem, pentru cei ce vor sa il reciteasca il gasiti aici : http://www.poezie.ro/index.php/poetry/25587/Avem_timp . Ne gandim mereu ca este timp pentru toate amanarile noastre, asteptam un anumit motiv sa imbracam o anumita haina, sa desfacem o sticla de vin bun sau de champanie, asteptam un anumit moment sa spunem sau sa facem ceva ….si timpul trece aproape invariabil in defavoarea noastra si momentul asteptat nu mai vine si farmecul clipei dispare…Ce ar fi daca nu mai asteptam “ceva anume” , ce ar fi daca zambim, imbracam ceva special si bem o champanie fara nici un motiv anume , doar pentru a peterece o seara frumoasa . Chiar am simtit nevoia unei astfel de seri si am trait-o zilele trecute, a fost super reconfortant, am ascultat o muzica buna si am uitat pentru o vreme de toata repetabila “realitate ” a unei zile obisnuite.

Ingrediente

  • Am avut :
  • paine feliata,
  • biscuiti sarati,
  • unt sarat,
  • cateva felii de somon afumat,
  • niste icre negre,
  • mousse de canard/un paté de ficat mai spumos,
  • cateva rondele de carnaciori uscati, 
  • o crema de branza,
  • anchois,
  • cateva batonase de crab ….cam asat am pus eu de data asta puteti sa adaptati cu ce aveti prin casa. Acompaniate neaparat de o champanie rece sau un spumant …ce aveti la indemana.

Mod de preparare

 Preparare : aici nu e nevoie de poveste multa ca toata lumea stie sa faca un platou rece eu vreau doar sa vad cateva idei de combinatii : am facut biscuiti sarati cu crema de branza si apoi am asezat la un capat o lingurita de icre negre si la celalat capat cateva felii fine de somon afumat, decorat apoi cu ciboulette/ arpagic sau ceapa ciorii in Romania.

   Din felii mici de somon am mai facut niste rulouri mici am pus in centru putina crema de branza cu ierburi.Le-am rulat apoi si le-am legat cu un fir de ciboulette/arpagic. Batoanele de crab le-am taiat sectiuni inguste de 1-2 cm si pentru a le da putin “volum” le-am ridicat putin partea din mijloc.

 Am presarat putina boia si ierburi uscate sa dea o nota mai vesela si gata cu primul platou.

 Celalalt platou l-am facut din patrate si triunghiuri de paine prajita ( de la care am decupat coaja) pe care le-am garnisit cu unt sarat si anchois sau  cu mousse de canard altele, cu somon sau icre negre sau cu unt sarat si felii fine de salam uscat.

  Totul a fost gata in timp relativ scurt, champania a fost rece …..si seara ne-a mai descretit fruntile. Va invit sa incercati experienta si va servesc cu un pahar de champanie virtual.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari reci si champanie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang

Postat de caroline

Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang

Incepem prin a spala cartofii sub jet de apa rece.Eu prefer sa ii curat de coaja si sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert. Insa voi puteti pune cartofii intregi cu sau fara coaja. ...

Citeste continuarea

Bulz dacic

Postat de rocsi_1612

Bulz dacic

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2010, 22:34
Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu. ……

Octavian Paler, Avem timp
la 08.11.2010, 22:34
Cine vrea un pahar de champanie ?
la 08.11.2010, 22:37
rafinat,elegant si gustos 5f
la 08.11.2010, 22:38
champania nu o refuz
la 08.11.2010, 22:41
da...as avea si eu nevoie de asa o seara..relaxanta...sincer...si trebuie sa-mi fac si eu timp

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking