Harcha sau galete marocane

Postat de comanligia in Piine
25 Noi 2014 | 5642 vizualizari
Harcha sau galete marocane

Harcha sunt niste painici din gris foarte populare in Maroc si Algeria, se servesc cu unt sau miere alaturi de un ceai de menta :)

Ingrediente

  • 250 gr gris fin
  • 150 gr unt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cescuta de lapte rece sau apa rece
  • putin gris mai mare ptr pudrat

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca grisul fin,praful de copt,sarea si zaharul.

Se topeste untul si se adauga in gris iar cu varfurile degetelor se amesteca pana devine nisipos.

Se adauga laptele sau apa si se amesteca din nou cu degetele.

Se lasa la odihnit 30 min.

Se pune o cratita la incins la foc mic(fara unsoare) si pe planul de lucru se pudreaza cu gris mare si se intinde coca cu un rulou sau cu mainile.

Cu ajutorul unui inel de 10 cm diametru se formeaza mici galete(rondele) care se pudreaza cu gris si se coc in cratita incinsa pe ambele parti pana se rumenesc putin.

Cum am spus mai sus se servesc unse cu unt sau miere alaturi de un ceai dar nu strica si langa un lapte bun si cald sau o cafea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Harcha sau galete marocane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu branza, cimbru si oregano

Postat de rhapsody

Paine cu branza, cimbru si oregano

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 150 ml apa. Avem grija...

Citeste continuarea

Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza

Postat de Oana

Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza

Incepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2014, 13:23
o reteta foarte interesanta
la 25.11.2014, 13:27
la 25.11.2014, 13:38
la 25.11.2014, 13:41
Usor de realizat si crwd ca di bun nu stiu cu grisul cum este daca se pube crud!
la 25.11.2014, 13:46
multumesc tuturor

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking