Hrisca in lapte

Postat de Mama_Lizica in Prajituri
19 Feb 2010 | 27463 vizualizari
Hrisca in lapte

Se crede deseori ca hrisca e din familia cerealelor, de fapt sunt niste seminte care, desi seamana ca aspect cu graul, e bogata in fier, zinc, seleniu, proteine, antioxidanti, calciu si nu contine gluten, precum graul.

Ingrediente

  • 100 g hrisca
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 1/2 fiola esenta vanilie

Mod de preparare

Speli hrisca in 2-3 ape reci si o lasi la inmuiat de seara in 200 ml apa. A doua zi, iei bobitele care s-au ridicat la suprafata si le arunci, apoi arunci apa si mai clatesti o data. Pui la fiert in lapte cu mierea si esenta si lasi pana da laptele primul clocot. Acoperi si lasi sa se umfle.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrisca in lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu banane si pere

Postat de cristina1985

Desert tort cu banane si pere

Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate. Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi...

Citeste continuarea

Blinii cu avocado si somon

Postat de andaoana

Blinii cu avocado si somon

Incepem prin a pregati aluatul . Intr-un vas amestecam faina de hrisca  cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2010, 08:59
Ba contine glucide hrisca, cum sa nu. Orice cereala contine glucide sau carbohidrati. Hrisca are cam 71 g la 100 g. Glucidele (sau carbohidratii) sint sursa principala de energie a organismului. Gluten intr-adevar nu are, la fel ca si porumbul, orezul si tapioca, singurele cereale fara gluten.

Referitor la reteta: e intr-adevar delicioasa hrisca fiarta in lapte.
la 20.02.2010, 09:46
Ai dreptate, Natalia, mersi!
la 20.02.2010, 10:03
Interesant.Nu am mancat niciodata.
la 20.02.2010, 19:32
Mama Lizica ,face bun ce face!bravo!
la 21.03.2012, 09:26
Am o punguta de hrisca si chiar nu stiam ce sa fac cu ea
Acum stiu Multumesc!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking