Iahnie de fasole cu costita afumata

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
3 Dec 2012 | 25974 vizualizari
Iahnie de fasole cu costita afumata

De cand le promit baietilor o iahnie cu afumatura, abia azi m-am tinut de cuvant.

Ingrediente

  • 500 gr fasole alba
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • ardei
  • apa
  • sare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • patrunjel
  • piper macinat
  • 1 capatana usturoi
  • suc de rosii
  • 1 Kg costita de porc afumata

Mod de preparare

Am spalat fasolea si am lasat-o 30 de minute in apa rece. De regula o las mai mult, dar azi n-am avut timp.

Am adaugat apa cat sa o acopere si am pus-o la fiert la foc mediu.

Cand a atins punctul de fierbere am scurs apa si am adaugat alta.

Am pus-o din nou la fiert repetand procedura.

Deci primele doua ape le scurg, abia la a treia las sa fiarba definitiv.

In alt vas am pus costita taiata si spalata si am acoperit cu apa.

Am lasat la fiert pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs apa, am clatit-o si am pus-o din nou la fiert in putina apa si am acoperit vasul.

Legumele le-am curatat si le-am tocat cu robotul. Ardei am folosit de la congelator deja tocat.

Cand fasolea s-a inmuiat am adaugat legumele tocate si costita afumata impreuna cu zeama in care a fiert, am potrivit de sare si am mai lasat cam 30 de minute dupa care am adaugat sucul de rosii. Am asezonat cu cimbru, piper si foi de dafin si am lasat sa fiarba la foc incet mestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

Usturoiul curatat l-am trecut prin aparatul de pisat, apoi l-am adaugat in iahnia de fasole.

La final am adaugat patrunjel tocat.

Am servit alaturi de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

Postat de Doinavar

Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand...

Citeste continuarea

Fasole boabe noua cu carne afumata

Postat de ctlina

Fasole boabe noua cu carne afumata

Curatati fasolea. O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de  30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea.  Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2012, 21:58
la 03.12.2012, 22:00
Super
la 03.12.2012, 22:00
Merisor...Merisor...(( ce fel poate sa arate,mai ales muraturile alea ((
la 03.12.2012, 22:01
valeu.,,ce avem noi aici>?;;;;suuupeeer!!!
la 03.12.2012, 22:05
Laura tot muraturile sunt mai bune!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking