Ingrediente
- 1 vanata ( nu foarte mare)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras galben (sau verde, rosu )
- 2 rosii mai mici
- 1 lingurita zahar
- sare, piper
- scortisoara
- ardei iute (optional )
- patrunjel verde
- ulei
- 150 ml ulei de masline
Mod de preparare
Se spala toate legumele si se curata , inafara de vanata. Vanata se taie pe diagonala si se scobeste mijlocul, apoi se sareaza pentru a lasa amareala din ea. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cubulete, rosiile la fel. Se spala putin vanata de sare si se taie o parte din miezul scobit. Calim ceapa in 3 linguri de ulei de masline , apoi adaugam ardeiul taiat. Pe urma adaugam vanata taiata cuburi, ardeiul iute ( eu am adaugat foarte putin), usturoiul si rosiile taiate. Adaugam o lingurita de zahar, si condimentele, sare, piper, scortisoara si lasam vreo10 minute, la foc mic. Se pregateste un vas termorezistent asezam vanata si le umplem. Turnam uleiul de masline si introducem in cuptorul incalzit pentru 30-40 min. Se scoate si se serveste cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|