Ineluse de pui

Postat de radu_popovici in Pui
17 Apr 2011 | 3077 vizualizari
Ineluse de pui

Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de temperatura al ingredientelor. Inelele de pui sunt crocante si fierbinti, iar sosul de maioneza, aromatizat cu sofran, este rece si matasos. Inelusele de pui arata decorativ, iar salata verde completeaza paleta de culori a preparatului.

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de pasta de mustar
  • un praf de sare
  • 1 galbenus de ou mare, la temperatura camerei
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei
  • 4 linguri de iaurt
  • 1/4 lingurita de firisoare de sofran
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1/2 mar crocant si acrisor, curatat de cotor si tocat marunt
  • 1 piept de pui, dezosat si fara oase, circa 300 g in total
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 lingurita de boabe de piper negru
  • 1 lingurita de seminte de coriandru
  • 1 lingurita de seminte de ienibahar
  • 1 ou, batut
  • 3-4 linguri de pesmet ulei de orez Scotti, pentru prajit
  • salata verde, pentru servit

Mod de preparare

Se prajesc 30-50 de secunde fara ulei, intr-o tigaita, semintele de coriandru, piper si ienibahar. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua. Se combina cu faina.

 Se taie pieptul in jumatate pe orizontala, apoi fasii, pe lungime. Se trec fasiile de pui prin mixtura de faina, apoi prin ou batut si, in final, prin pesmet. Se ruleaza si se infig in frigari de metal.

 Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se adauga frigarile si se prajeste puiul 3-4 minute, pana ce este facut si rumenit. Se scurg frigaruile pe prosoape de hartie. Se scot inelusele din frigari.

 Intre timp  se stoarce o jumatate de lamaie cu storcatorul Singer. Se incalzeste sucul de lamaie putin, apoi se combina cu sofranul si se lasa la infuzat.

 Se piseaza usturoiul si sarea intr-o piua. Se combina mustarul cu galbenusul de ou. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu, pana se obtine o maioneza. Se adauga pasta de usturoi si iaurtul si se amesteca bine.

Se adauga merele si infuzia de sofran la maioneza. Se amesteca bine.

Se servesc inelele de carne alaturi de sosul cu sofran, pe un pat de salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ineluse de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui dulce-picant cu cus-cus aromat

Postat de simona72

Pui dulce-picant cu cus-cus aromat

Carnea o spalam si o tamponam cu prosop de bucatarie de firtie, o condimentam cu sare,piper, boia afumata si citiva stropi ulei de masline si o frecam bine sa intre condimentele in carne. Asezam...

Citeste continuarea

Reteta clasica de snitele din piept de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Reteta clasica de snitele din piept de pui

Preparare Reteta clasica de snitele din piept de pui Se clatesc feliile de piept de pui cu apa rece, se scurg intr-o sita si se dau cu sare. Ouale si un praf de sare se bat cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2011, 10:16

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking