Ingrediente
- 2 pungute cu orez Riso Scotti Basmati Easy Cook
- 150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 2 cm bucata de ghimbir, curatata de coaja si tocat
- 3 oua
- 200 g mazare congelata
- 3-4 linguri de ulei de orez
- 200 g ciupercute, taiate in jumatate sau sferturi
- 2 linguri de smantana
- 2-3 lingurite de pudra curry
- 1/2 legatura de patrunjel, tocata
- sare
- piper negru, proaspat macinat
- frunze de patrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Se fierbe orezul circa 10 minute, pana se face fraged. Se scot pungutele din apa, se scurg si se transfera orezul intr-un bol.
Intre timp se da in clocot apa intr-o craticioara, se adauga circa 1 lingura de sare si se amesteca pana se dizolva. Se micsoreaza flacara, ca apa sa clocoteasca usor, si se adauga ouale, imersandu-le in apa cu o lingura. Se fierba ouale 10-12 minute, apoi se scot si se racoresc in apa cu gheata. Se curata de coaja si se taie in sferturi, pe lungime.
Se fierbe mazarea in apa clocotita, la foc mediu-mare, timp de 8 minute. Se racoreste sub jet de apa si se scurge bine.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se gateste la foc mic, timp de 3-4 minute sau pana se inmoaie. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ciupercile si se gatesc 5 minute, la foc mic-mediu.
Se adauga orezul si mazarea si se amesteca rapid. Se adauga somonul afumat, smantana, curry si patrunjelul si se amesteca. Se serveste preparatul ornat cu feliute de ou fiert si frunze de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree cu mazare si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|