Kedgeree cu somon afumat

Postat de RuxyRux in Somon
21 Noi 2011 | 8299 vizualizari
Kedgeree cu somon afumat

By Radu desigur...mi-a facut o pofta teribila dupa ce am vazut reteta pe blogul lui si n-am rezistat...e un preparat deosebit de gustos care noua ne-a placut foarte mult.......multumesc Radu!........esti un artist in arta culinara!

Ingrediente

  • 2pungi cu orez Riso Scotti Basmati Easy Cook
  • 1 ceapa  tocata
  • 2 catei de usturoi  tocati
  • o bucatica de ghimbir, curatata de coaja si tocata( cam 2 cm)
  • 150 g somon afumat, taiat fasiute
  • 3 oua
  • 200 g mazare congelata
  • 3-4 linguri de ulei de orez
  • 200 g ciupercute, taiate in jumatate sau sferturi
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare
  • piper negru
  • 2-3 lingurite de pudra curry
  • 1/2 legatura de patrunjel  tocata
  • frunze de patrunjel  pentru ornat

Mod de preparare

Se pun pungutele de orez in apa care fierbe la foc mic si se tin 11 minute dupa care se scurg se taie pungutele si se scoate orezul intr-un bol.

Se fierb si ouale 10-12 minute pana devin tari si se pun imediat in apa rece.

Le curatam de coaja si le taiem sferturi.

Punem mazarea la fiert in apa clocotita si o tinem 8 minute dupa care o punem intr-o strecuratoare intr-un vas cu apa rece. O scurgem bine de apa.

Taiem ceapa usturoiul si ghimbirul.

Incingem uleiul in tigaie si adaugam ceapa apoi un praf de sare. O tinem  3-4 minute la foc mic pana se inmoaie apoi adaugam usturoiul si ghimbirul. Punem si ciupercutele.

Facem focul mediu si gatim 5 minute.

Apoi adaugam si orezul amestecand cu grija sa nu spargem boabele de orez apoi mazarea.

Punem somonul afumat, smantana, patrunjelul,  potrivim de sare, praful de curry, piperul si amestecam cu grija.

Servim acest preparat pe farfurie si ornam cu ouale feliate si patrunjel.

 

http://www.reteteleluiradu.ro/2011/11/11/kedgeree-cu-somon-afumat/

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kedgeree (dupa Jamie Oliver)

Postat de oana_d

Kedgeree (dupa Jamie Oliver)

Pestele se pune cu 2 foi de dafin la fiert inabusit in apa cat sa-l cuprinda de tot, timp de 10 minute. Dupa aceea se scurge apa, se decojeste de piele si se taie fasii. Orezul se fierbe in apa...

Citeste continuarea

Kedgeree cu mazare si somon afumat

Postat de radu_popovici

Kedgeree cu mazare si somon afumat

    Se fierbe orezul circa 10 minute, pana se face fraged. Se scot pungutele din apa, se scurg si se transfera orezul intr-un bol. Intre timp se da in clocot apa intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 20:50
Cum am scis si la reteta lui Radu: trebuie neaparat sa fac si eu, ca prea bine arata
la 21.11.2011, 20:50
Merita din plin Ancuta draga mea
la 21.11.2011, 20:53
ce bunatate ai facut draga mea Ruxy
la 21.11.2011, 20:58
O mare bunatate Rocsicuta delicata by Radu
la 21.11.2011, 21:00
te cred

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking