Ingrediente
- 20 kg rosii carnoase
- 5 kg ardei capia
- 160 g ardei iute din ala cat degetul mic,chiar mai mic...
- 30 g piper macinat
- 100 g sare
- 100 g busuioc maruntit
Mod de preparare
Sa trecem la treaba,ca e ceva.....
Rosiile le spalam si le dam prin separatorul de rosii,sa eliminam semintele si coaja.Ardeii ii punem la copt si apoi ii curatam de coaja si seminte.Ardeii iuti ii spalam si le taiem cotoarele,impreuna cu ardeiul capia ii dam la masina de tocat prin sita cea mai mica.Apoi ii amestecam cu piper si busuioc. Punem tuciul pe foc,punem sucul de rosii si sarea, lasam sa scada cam de o palma,apoi adaugam si ardeii amestecati.Lasam sa fiarba la foc domol sa scada cam la jumatate sau cat vrem de gros sa fie..Cand a scazut suficient il turnam in sticlute de 330 ml,sticlute ce au fost sterilizate .Capacim sticlutele si le bagam la cuptorul care a fost incins bine,le lasam pana a doua zi,apoi le depozitam in camara,beci sau le trimitem prietenului..iute,ca sa nu pofteasca rau....
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup iute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|