Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara

Postat de retetepersane in Pui
23 Iul 2011 | 7144 vizualizari
Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara

Mancarea asta se face super repede si e delicioasa, usturoiata si acrisoara.. Merge foarte bine si cu carne de vita sau fara carne.

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii taiati longitudinal in 4, apoi in 3-4 bucati ... sa fie mai mari
  • ulei pentru prajit dovleceii
  •  piept de pui -in functie de cat de carnivori sunteti, eu am pus jumatate
  • o ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi taiati marunt
  • o lingurita de turmeric (daca in orasul dvs nu exista un magazin cu produse orientale folositi curry)
  • un varf de cutit de all spice (optional)
  • 3-4 rosii decojite taiate cubulete (sau pasata)
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 3 lamai uscate - puteti folosi zeama de lamaie daca nu aveti, mancarea trebuie sa fie acrisoara
  • sare, piper - dupa gust

 

Mod de preparare

1. Se prajesc dovleceii in ulei, apoi se lasa sa se scurga excesul de ulei fie pe servetele de bucatarie fie intr-o strecuratoare. Daca sunteti la dieta puteti sa ii adaugati cruzi in mancare.

2. Intr-un vas se caleste ceapa in 2 linguri de ulei, se adauga usturoiul, turmericul si carnea de pui si se compleateaza cu 200 ml apa (o cana). Lasati sa fiarba 10 minute (daca folsiti carne de vita, ceva mai mult timp pana carnea este fiarta)

3. Se adauga pasta de tomate dizolvata in jumatate de cana de apa, condimentul all spice si lamaia uscata, Daca folositi zeama de lamaie o adaugati la sfarsit.

4.Se adauga rosiile taiate si dovleceii prajiti si se mai lasa la fiert 10-15 minute la foc mic, cu capac. Cand este gata se adauga patrunjel proaspat si se serveste cu paine sau orez basmati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresht Kadoo - Mancare de dovlecei acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Kievskaia

Postat de Irina

Pui Kievskaia

Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui.  Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si...

Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Se spala pieptul, se tamponeaza de surplusul de apa,apoi se feliaza in felii putin mai groase decat pentru snitele. Se bat usor cu ciocanul, apoi se asaza intr-o punga. Se presara sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2011, 17:20
interesant
la 23.07.2011, 17:42
la 23.07.2011, 19:11
cat de bun
la 23.07.2011, 19:20
Oooooo...... ce buna e
la 23.07.2011, 20:04

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking