Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)

Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri
11 Noi 2012 | 9001 vizualizari
Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)

In mod normal aceasta placinta se face cu foi de placinta, dar eu o fac doar cand am musafiri, in rest, ptr noi o fac in "regim de urgenta" adica fara foi dar adaug faina la compozitie.

Ingrediente

  • 500 gr dovlecei
  • 2 oua
  • 250 gr feta
  • 1 ceasca si jumatate faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 ceasca lapte
  • jumatate ceasca ulei masline
  • jumatate ceapa data prin razatoare
  • O lingurita menta uscata
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii sa dau prin razatoare si se amesteca cu putina sare, ii punem intr-o strecuratoare si lasam la scurs (daca ne grabim, putem sa frecam noi cu mana ca sa se scurga mai repede).

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, apoi turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina. Lasam la cuptorul preincalzit ptr cca 45 min (depinde de cuptor) la 200C ( ptr ca cuptorul meu e puternic, las la 180C )

Lasam sa se raceasca putin, inainte de a taia placinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Saratele cu branza mixta

Postat de sufletista

Saratele cu branza mixta

Intr-un vas adaugam branza data prin razatoare sau sfaramata cu furculita,adaugam macul, chimenul, ouale. Untul taiat cubulete, adaugam peste branza si treptat faina. Framantam un aluat...

Citeste continuarea

Tarte cu ton si oua

Postat de rocsi_1612

Tarte cu ton si oua

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece. Mozzarella o taiem cubulete. Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 12:57
la 11.11.2012, 13:10
cred ca e tare bun...
la 11.11.2012, 13:21
Se mananca atat de usor!!! Chiar si rece de la frigider!
la 11.11.2012, 13:51
la 11.11.2012, 13:59
yamiiii

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking