Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)

Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri
11 Noi 2012 | 8987 vizualizari
Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)

In mod normal aceasta placinta se face cu foi de placinta, dar eu o fac doar cand am musafiri, in rest, ptr noi o fac in "regim de urgenta" adica fara foi dar adaug faina la compozitie.

Ingrediente

  • 500 gr dovlecei
  • 2 oua
  • 250 gr feta
  • 1 ceasca si jumatate faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 ceasca lapte
  • jumatate ceasca ulei masline
  • jumatate ceapa data prin razatoare
  • O lingurita menta uscata
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii sa dau prin razatoare si se amesteca cu putina sare, ii punem intr-o strecuratoare si lasam la scurs (daca ne grabim, putem sa frecam noi cu mana ca sa se scurga mai repede).

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, apoi turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina. Lasam la cuptorul preincalzit ptr cca 45 min (depinde de cuptor) la 200C ( ptr ca cuptorul meu e puternic, las la 180C )

Lasam sa se raceasca putin, inainte de a taia placinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco

Postat de merisor67

Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere. Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita. Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii...

Citeste continuarea

Shaorma cu piept de pui

Postat de simona72

Shaorma cu piept de pui

Pieptul de pui se taie in doua, apoi fiecare bucata se taie pe lungime. Ne ies 4 felii de piept de pui(una a ramas), le condimentam cu sare,piper, ulei de masline, amestec de condimente pt carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 12:57
la 11.11.2012, 13:10
cred ca e tare bun...
la 11.11.2012, 13:21
Se mananca atat de usor!!! Chiar si rece de la frigider!
la 11.11.2012, 13:51
la 11.11.2012, 13:59
yamiiii

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking