Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Postat de doralinda72 in Piine
30 Sep 2013 | 6262 vizualizari
Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Sunt niste covrigei foarte populari in Grecia, se vand la brutarii si chiar pe strada la ambulanti, o nebunie si atat de simplu de facut! O gustare buna ptr scoala sau birou.

Ingrediente

  • 500 gr faina (ptr cozonac)
  • 1 lingura si jumate zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un sfert ceasca (cafea) ulei floarea soarelui
  • 1 lingura tahina ( pasta de susan)
  • 250 ml apa calduta
  • 250 ml apa de robinet
  • 1 lingurita miere de albine
  • cca 150 gr susan seminte

Mod de preparare

Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e destul de tare, oprim robotul, impartim aluatul in 10 bucati.

Punem restul de apa intr-un vas apoi adaugam si mierea si amestecam pana se topeste. Intr-o farfurie sa avem deja susanul. In tava de la cuptor, punem hartie de copt, apoi din fiecare bucatica de aluat facem forme ca de grisine apoi le inchidem ptr a avea covrigeii. Luam cu grija covrigul, il inmuiem in vasul cu apa dupa care il dam prin susan avand grija sa fie bine acoperit, api punem covrigeii in tava dar atentie sa nu se atinga intre ei. Ii mai lasam asa cca 30 min apoi ii punem in cuptorul preincalzit la 200C la programul cu aer rotativ.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Paine floricica de casa

Postat de medioto59

Paine floricica de casa

Cernem faina si o amestecam cu sarea. Punem faina intr-un vas si facem in mijlocul acesteia o adancitura. Sfaramam drojdia proaspata cu furculita si o amestecam cu zaharul. Punem acest amestec in...

Citeste continuarea

Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Postat de gospodariu

Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2013, 17:04
ce bien arata
la 30.09.2013, 17:06
uuu ce bunnnnnnnn
la 30.09.2013, 17:09
la 30.09.2013, 17:17
Super buni si arata tare fain!!!
la 30.09.2013, 17:21
Laurenta

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking