Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- Un plic Creme Olle de ciocolata –DR. Oetker (eu nu am gasit la market si am pus “crema pt prajituri cu gust de ciocolata")
- Crema
- 350 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala ca aici n-am alta)
- 150 ml lapte rece
- 2 linguri zahar pudra
- Un plic de Crème Olle de vaniliei (idem ca la cea de ciocolata,nu gasesc, pun altceva, nu-i crima :)) )
- Glazura
- 100 gr ciocolata vrac
- 40 gr frisca lichida ,
- 50 gr unt si o lingura de coniac
Mod de preparare
Blat
Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si gata!
Zi ca nu-i mai mult decat simplu!Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm)si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
Crema
Pui totul in vas si mixezi,intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
Aaa!
Eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat care-au dat gust minunat cremei
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.
Bagi la frigider.
Scoti tava, portionezi prajitura cu un cutit bine ascutit, si glazurezi fiecare prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.
O ornezi sau nu.Eu am oprit putina crema si am decorat prajiturelele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (63)
|