Ingrediente
- Pt. blat:
- 6 oua + 1 albus
- 7 lg zahar
- 1 plic Creme Ole de ciocolata
- Pt. crema:
- 300 ml smantana pt frisca
- 150 ml lapte rece
- 1 lg zahar pudra
- 1 plic Creme Ole de capsuni
- Pt.glazura:
- 100 g ciocolata neagra menaj
- 50 ml smantana pt frisca
- 50 g unt
- bombonele colorate pt decor
Mod de preparare
Albusurile se separa de galbenusuri (am avut un albus in plus ramas de la ciorba). Se bat spuma bine impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, batandu-se dupa fiecare. La final se adauga praful de ciocolata, se mesteca usor dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 185 grade pt. 25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit.
Se pun in vasul in care se vor bate laptele, smantana pt frisca, zaharul si praful de crema si se mixeaza bine pana se intareste. Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider.
Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu smantana si untul, mestecandu-se continuu pana se topesc toate, fara a fierbe. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei dupa care se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bombonele si se da din nou la frigider atata timp cat rezistati tentatiei.
Se mananca, se mananca, se mananca cat de mult se poate.
Inca o data multumesc Miha.
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem (Tips by Miha)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|