Krem a la Krem (Tips by Miha)

Postat de mirela0911 in Prajituri
15 Mar 2011 | 7302 vizualizari
Krem a la Krem (Tips by Miha)

Este a doua oara cand fac aceasta prajitura de cand am descoperit-o pe bucataras.ro. Cand am vazut-o prima data postata de Miha nu a durat mult pana am executat-o. Nu a tinut pana a doua zi. Azi am hotarat sa o fac din nou dar cu crema de capsuni (tipsul era bineinteles de la Miha). Ce bunatate de praji a iesit ca nu am sa mai las atata timp sa treaca pana o voi mai face. Mersi tare mult Miha.

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 oua + 1 albus
  • 7 lg zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Pt. crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 150 ml lapte rece
  • 1 lg zahar pudra
  • 1 plic Creme Ole de capsuni
  • Pt.glazura:
  • 100 g ciocolata neagra menaj
  • 50 ml smantana pt frisca
  • 50 g unt
  • bombonele colorate pt decor

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri (am avut un albus in plus ramas de la ciorba). Se bat spuma bine impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, batandu-se dupa fiecare. La final se adauga praful de ciocolata, se mesteca usor dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 185 grade pt. 25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Se pun in vasul in care se vor bate laptele, smantana pt frisca, zaharul si praful de crema si se mixeaza bine pana se intareste. Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider.

Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu smantana si untul, mestecandu-se continuu pana se topesc toate, fara a fierbe. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei dupa care se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bombonele si se da din nou la frigider atata timp cat rezistati tentatiei. 

Se mananca, se mananca, se mananca cat de mult se poate.

Inca o data multumesc Miha.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem (Tips by Miha)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Krem a la krem- by Miha

Postat de mena29

Krem a la krem- by Miha

Separam galbenusurile de albusuri.Intr-un castron mixam bine albusurile,adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana incorporam tot zaharul dupa care adaugam cate un galbenus si amestecam usor.La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2011, 21:59
la 15.03.2011, 22:03
Miha multumesc
la 15.03.2011, 22:03
Arata superb
la 15.03.2011, 22:04
ce bunatate ai facut tu aici
la 15.03.2011, 22:06
Ruxy multumesc

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking