Labneh

Postat de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri
11 Noi 2010 | 7537 vizualizari
Labneh

Este un aperitiv foarte usor din zona sarbeasca.

Ingrediente

  • 750g iaurt tare
  • 1 lingură de sare

Mod de preparare

Veti avea nevoie de tifon, strecuratoare si castron.

Se pune tifonul peste strecuratoare, iar aceasta va sta deasupra unui castron. Se amesteca iaurtul cu sare şi se toarna in strecuratoarea pregătita. Se pune în frigider timp de două zile. După două zile lichidul din castron se arunca, iar iaurtul se modeleaza sub forma de bilute de ce dimensiune se doreste.

Trebuie sa ne umezim mainile cu apa la fiecare biluta pe care o facem.Aceste bile de iaurt se mai pun in frigider pentru o ora si apoi le tapetam cu orice ne vine in minte (pasta de ardei iute, menta tocata, rozmarin tocat, alte verdeturi tocate, susan, mac), sau le marinam in ulei de masline cu usturoi. Bilutele se pot intinde pe paine ca o branza cremoasa si aromata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Labneh" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Labneh - Crema de iaurt libaneza

Postat de retetepersane

Labneh - Crema de iaurt libaneza

Se pune iaurtul intr-o strecuratoare sau tifon,  cu un vas dedesubt in care sa se scurga zerul si se da la frigider peste noapte. In cazul in care puneti iaurtul in strecuratoare acoperiti-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2010, 11:07
super, super!!!
la 11.11.2010, 11:23
interedsant si aplaud efortul tau mai ales rezulatatul final! Noi facem de obicei mult mai rapid din branza cu unt si tavalita prin toate astea! cand voi avea timp promit sa incerc si varianta ta ca m-ai facut curioasa!
la 11.11.2010, 11:38
Bilute de iaurt! O idee de nota 10! 5
la 11.11.2010, 11:45
Si de la mine toate superb arata
la 11.11.2010, 12:12
Si de la ine nota 10,felicitari

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking