"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

Postat de Lia1 in Pizza
30 Sep 2013 | 5129 vizualizari
"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat) este un fel de pizza arabeasca. Este un preparat pe care l-am mancat prin toate tarile cu populatie predominant de religie musulmana prin care am fost. Este foarte popular si l-am adoptat pentru ca se poate congela. Scoatem si incalzim rapid in caz de urgenta cand n-am avut timp sa gatim, sau pentru o masa de seara seara rapida. Desigur ca nu este la fel de savuroasa ca o pizza cu cascaval dar este o varianta destul de rapida si mai ieftina. Reteta o am direct de la sursa.

Ingrediente

  • ALUAT: aluat de pizza clasic dupa reteta indicata in Modul de pregatire
  • UMPLUTURA CU CARNE
  • 350 gr carne tocata vita sau oaie
  • 2 ceapa
  • 4 rosii
  • usturoi
  • 1/4 lingura cumin (chimion, camun)
  • boia dulce/iute
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • muguri de pin (5 muguri/bucata, nu mult)
  • ulei de masline sau 1 lingura cu varf pasta de rosii pt. uns rotitele de aluat

Mod de preparare

Preparam aluatul dupa reteta aluat de pizza clasic  In timp ce il lasam la crescut, preparam:

AMESTECUL CU CARNE

Oparim rosiile timp de 1 min. Lasam sa se racoreasca. Taiem ceapa marunt. Taiem rosiile decojite cubulete mici.  Le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Adaugam apoi carnea tocata, usturoiul si toate condimentele. Lasam la prajit impreuna pana scade de tot, amestecand periodic (spre sfarsit mai des ca sa nu se arda). Lasam sa se racoreasca cat intindem aluatul.

Preincalzim cuptorul.

Aluatul il intindem intr-o foaie foarte subtire (4mm). Eu ma grabeam si am vrut sa intre toate in tava mare dar voi sa le intindeti cat mai subtiri. Se decupeaza cu un castronel cat mai mic forme rotunde. Se aseaza in tava pe hartia de copt. Se ung foile cu ulei de masline in mod traditional. Eu le-am uns ca la pizza cu pasta de rosii putin diluata. Se pune cate o lingura de amestec cu carne si se niveleaza. Se pot adauga deasupra putini muguri de pin (cca 5).

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc cca 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza la capac

Postat de katty

Pizza la capac

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe...

Citeste continuarea

Pizza cu chorizo

Postat de rocsi_1612

Pizza cu chorizo

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, faceti o adancitura in mijloc. Puneti drojdia sfaramata, zaharul si putina apa calduta. Lasati 15 minute sa creasca drojdia, apoi incepeti si amestecati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2013, 21:25
Ce bine arata!
la 30.09.2013, 21:30
Ce chestie, tocmai mă gândeam la o pizza turcească Lahmacun, în timp ce scoteam hainele de iarnă Și telepatia a funcționat, așa că iau o felie virtuală de la tine că tot nu îngrașă
la 30.09.2013, 21:31
ce faine sunt
la 30.09.2013, 21:35
la 30.09.2013, 21:41

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking