Ingrediente
- Foi:
- -3 oua
- -8 linguri ulei
- -8 linguri zahar
- -8 linguri lapte
- -1 lingurita amoniu alimentar
- -550 g faina (poate intra mai mult, in functie de tipul de faina folosit)
- Crema:
- -4 linguri faina
- -2 linguri gris
- -250 g zahar
- -500 ml lapte
- -coaja si zeama unei lamai
- -250 g unt de buna calitate (eu am pus doar un pachet, dar ar mai fi trebuit putin)
Mod de preparare
Intr-un vas se bat ouale cu zaharul si uleiul, se adauga laptele fierbinte in care se adauga amoniul. Atentie, ca laptele se va umfla si va face spume. :) Se adauga apoi faina, amestecand la inceput cu o lingura si apoi framantand cu mana pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se imparte aluatul in 4 parti egale. Eu am cantarit fiecare bucata, sa fiu sigura ca foile imi vor iesi egale. Se coc 4 foi pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina. Foile se intind (eu le-am cam peticit dupa cum se vede :D, pentru ca n-am reusit sa intind o foaie perfect dreptunghiulara), se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 8-10 minute la foc mic. Atentie, ele trebuie sa ramana albe. Se manevreaza cu grija pentru ca sunt destul de fragile si casante.
Din faina, gris, zahar, lapte, coaja de lamaie se fierbe o budinca ce se lasa sa se raceasca apoi se pune in frigider pana se raceste bine de tot. Eu am adaugat si zeama de la o jumatate de lamaie (n-am pus de la o lamaie intreaga pentru ca imi era teama ca va fi crema prea acra) si am amestecat bine budinca.
Untul se bate spuma cu mixerul, se adauga apoi treptat budinca. Se imparte crema in trei parti egale, se umplu foile si se pune prajitura in frigider pana a doua zi, cand se pudreaza cu zahar si se poate taia in felii dreptunghiulare sau in romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamaita (sau Alba ca zapada)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|