Ingrediente
- 1 kg faina,
- 1 cubulet de drojdie proaspata,
- 300 ml lapte caldut,
- 2 oua,
- 3 linguri zahar,
- 3 linguri de ulei,
- 1 lingurita de sare,
- 1 esenta de vanilie,
- 1 esenta rom,
- coaja rasa de la 1 portocala.
- Pentru umplutura:
- 250 gr brinza de oaie putin sarata,
- 200 gr specialitate de vaca,
- 2 linguri rase de zahar,
- 2 oua,
- 1 plic zahar vanilat {in cazul in care le doriti mai dulci},
- Ulei pt. prajit,
- Zahar pudra pt. pudrat {optional}.
Mod de preparare
Intr-un vas mai mare amestecam drojdia sfaramata cu zaharul, sarea si putin lapte caldut cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul, apoi amestecam cu ouale,uleiul, laptele si faina{cernuta} putin cite putin, pina se incorporeaza toata. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut.
Intre timp amestecam branza farmata cu zaharul si ouale.
Cind aluatul a crescut rupem bucati din aluat in functie de cit de mari le doriti, {eu am rupt bucati mai mari ca asa le stiu} Intindem cu sucitorul sau cu palmele o foaie rotunda adaugam umplutura in mijloc apoi impaturim partea cea mai mare si le unim {presam bine cu degetele sau cu furculita} pt. a nu se desface.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti le lasam sa se racesca putin apoi pe pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|