Lasagna

Postat de mamaieelena in Lasagna
29 Mai 2012 | 4215 vizualizari
Lasagna

Ingrediente

  • 1 pachet cu foi lazagna(250g)
  • 500g carne de vita tocata
  • sare
  • piper
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 legatura generoasa de marar verde tocat marunt
  • 1 ou
  • 100g parmezan ras
  • 1 cutie pulpa de rosii (450g)
  • 1/2 lingurita mirodenii italiene-cimbru,susan seminte,busuioc,coriandru s.a.
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 400-450ml lapte
  • sare piper
  • 50ml ulei

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie la calit. Se pune sare si piper, se mai lasa sa se caleasca un pic si se adauga carnea lasand focul potrivit.

In acest timp se topeste untul intr-o craticioara peste care se adauga faina si laptele treptat amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se pune sare si piper. Consistenta trebuie sa fie ca o ciulama mai subtire.

Se da deoparte si se pregateste sosul de rosii astfel: intr-o alta craticioara se pune 1 lingura de ulei si se adauga pulpa de rosii peste care se adauga mirodeniile italiene, lasand sa clocoteasca putin, apoi sa da deoparte. Carnea care s-a calit in timpul cand am pregatit sosurile se da la rece si apoi se pune mararul si oul si se amesteca bine.

Se asambleaza acum lasagna: intr-o tava nu prea mare de 20/26 cm se pun mai intai sosul alb, deasupra sosul de rosii, apoi foile de lasagna (pe care eu le-am clocotit cam 5 minute si le-am scurs punand apoi apa rece peste ele sa nu se lipeasca). Din nou am pus sosul alb si sosul rosu si peste am pus carnea si parmezanul, apoi iar foile de lasagna, sos alb, sos rosu, carnea, parmezan, iar foi de lasagna si acum se pune sosul rosu mai intai si apoi sosul alb terminanad cu parmezanul.

Se da la cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute pana se rumeneste frumos. Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2012, 16:03
hai ca sunt prima
la 29.05.2012, 16:06
multumesc mihaela inca este calda
te poftesc la o portie si merci de vizita
la 29.05.2012, 16:21
bun!!!
la 29.05.2012, 16:29
buna
la 29.05.2012, 16:30
buna rau,imi place,vreau si eu

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking