Ingrediente
- 500 gr carne tocata vita
- 12 foi lasagna
- 50 gr pasta concentrata de rosii
- 30 ml ulei masline
- 1 ceapa
- o lingurita scortisoara
- sare
- piper
- 2 foi dafin
- 250 gr bechamel
- 200 gr branza emental rasa
Mod de preparare
Pregatim carnea ca ptr bolognese, adica, calim ceapa, apoi punem carnea si amestecam continu ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a rumenit putin si carnea, punem scortisoara, sarea, piperul, putin zahar, foile de dafin si pasta de rosii, amestecam si turnam apa cat sa acopere compozitia. O lasam la fiert cca 1 ora, la foc mic acoperit.
Intr-o tava, punem un rand de foi apoi din compozitie, si iar asa pana terminam foile. La urma, peste carne, punem branza emental, lasand putina deoparte. Punem si sosul bechamel, si presaram din branza care am lasat-o deoparte. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25-30 min. De fapt, pana cand branza de deasupra are o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|