Legume (brocolli,conopida, varza de bruxelles)la cuptor cu sunculita afumata si ciuperci

Postat de maxion in Mancaruri de legume
26 Mar 2011 | 11401 vizualizari
Legume (brocolli,conopida, varza de bruxelles)la cuptor cu sunculita afumata si ciuperci

o reteteta facuta ad hoc sa spun .

Ingrediente

  •  o conopida potrivita
  •  brocolli potrivit ca marime
  • varza de bruxelles 500gr
  • sunculita afumata 300 gr
  • ulei de masline 50 ml
  • smantana 200 gr
  • 4 / 6 oua
  • branza topita felii
  • condimente (vegeta,piper si altele dupa gust)
  • ciuperci

Mod de preparare

curatam legumele de eventualele frunze ,

brocolli si conopida le separam de partile mai groase in bucatele mai mici,

le spalam bine si pregatim o oala potrivita ca marime cu apa cu sare si le punem la fiert (atentie la brocolli fierb mai repe dedecat restul legumelor) .

intre timp taiem sunculita bucatele si o punem intro cratita cu ulei la prajit un pic ,

curatam ciupercile de pamant si le feliem le punem peste sunculita si le lasam sa scada toata apa lasata de ele

nu uitati de legume, sunt fierte atunci cand intra usor varful de la o furculita in ele.

dupa ce totul a fiert si a fost scos din apa pregatim un vas de sticla termorezistenta (iena) in care punem legumele si ciupercile cu sunculita in straturi alternative ,

batem ouale cu smantana si condimente si le turnam peste legume in vas,

la sfarsit punem feliile de branza topita pana acoperim toate legumele

punem totul la cuptor pentru 20 - 30min la temperatura de 220 grade.

cand e gratinata bine branza topita totul e gata .

va urez pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume (brocolli,conopida, varza de bruxelles)la cuptor cu sunculita afumata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

Postat de AdrianUdrea

Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc...

Citeste continuarea

Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)

Postat de simona72

Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)

Pentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute.  Pentru compozitie:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2011, 12:11
Bun, bun, bun!!!
la 26.03.2011, 12:40
imi placeeeeee
la 26.03.2011, 15:36
bunnn
la 26.03.2011, 17:49
delicioasa!
la 26.03.2011, 20:49

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking