Legume in aspic

Postat de gratziela in Aperitive / Garnituri
4 Mai 2011 | 5864 vizualizari
Legume in aspic

Obiceiul de a ne infrupta din macaruri „traditionale” asezate pe masa de sarbatori m-a convins sa gatesc mancaruri fara carne si sa le testez gustul cu mentalitatea unei persoane care a mancat multi ani carne. Si cum racitura este o mancare traditionala sarbatorilor de iarna, mi-am zis: de ce nu cu legume?!

Ingrediente

  • 1 dovlecel -         
  • 2 morcovi mijlocii -         
  • 1 cana mazare congelata -         
  • 1 ardei gras (eu am avut verde, dar cred poate sa fie mai colorat cu unul rosu!) -         
  • 1 felie telina -         
  • 2 oua (opţional) -         
  • 1 ceapa alba -         
  • sare (optional) -         
  • foi de dafin, piper boabe -         
  • 1 capatana de usturoi
  • gelatina vegetariana

Mod de preparare

-am spalat toate legumele

-am   curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime

-dovlecelul l-am feliat fara a curata coaja (nu va faceti griji, coaja este frageda si gustoasa!), si nu se va  zdrobi la fiert.

-am curatat de cotor si seminte ardeiul pe care l-am taiat pe lung in felii subtiri  de 1/2cm

-am taiat cubulete de 2cm felia de telina; felia de telina poate fi mai groasa sau mai subtire,  functie de gust

-Intr-o oala de 3 litri am pus pe jumatate  apa cu putina sare (dupa gust), foi de dafin, piper boabe si cand a inceput sa dea in clocot am rasturnat in oala morcovul, ceapa si telina; dupa 10 minute de fiert am adaugat dovlecelul si dupa alte 10 minute de fiert am completat cu ardeiul gras

-separat am pus la fiert mazarea congelata in putina apa cu sare

-dupa ce am spalat ouale le-am pus la fiert cam 10 minute (sa fie tari)

-intr-un vas termorezistent am asezat mazarea fiarta si bine scursa (pastrati  supa de mazare pentru aspic), rondelele de morcovi, dovleceii bine scursi de apa. Daca legumele nu sunt bine scurse de apa, riscati sa nu sa se intareasca bine aspicul.

-dupa ce au fiert ouale le-am spalat intr-un jet de apa rece ca sa se curete usor de coaja, le-am decojit, am taiat rondede si le-am asezat in vas

-am pus deasupra, dupa ce au fiert, cubuletele de telina si fasiile de ardei gras si  cateva frunze de patrunjel sau telina

-am curatat usturoiul, l-am zdrobit ca pentru mujdei  si l-am rasturnat in supa in care au fiert legumele si mazarea; (am lasat sa se raceasca supa inainte de a pune usturoiul -sa fie foarte putin calda) si l-am lasat cam 20 minute

-separat, dizolvam gelatina conform instructiunilor si o amestecam cu supa racita, dupa care o strecuram printr-o sita foarte deasa

-supa rezultata  am rasturnat-o peste legume cu grija sa nu se tulbure

-am asteptat sa se raceasca complet si am asezat platoul in frigider asteptand cu emotie daca s-a intarit asa cum imi place mie (sa tai cu cutitul aspicul)

A doua zi de dimineata am probat aspicul: a iesit minunat!

Incercati! Merita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume in aspic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Pui cu legume in aspic

Postat de eumimi

Pui cu legume in aspic

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem...

Citeste continuarea

Legume asortate si carne de porc in aspic

Postat de merisor67

Legume asortate si carne de porc in aspic

Im punga de legume am avut: mazare, morcov, fasole verde si ardei. Mi-au iesit 4 portii de piftie simpla si 4 mai micute cu legume. Punem un vas cu 5 l apa la fiert. Portionam piciorul de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.05.2011, 21:21
Arata superb...unde ai gasit gelatina vegetala?
la 04.05.2011, 21:28
ruxy,se gaseste de la Dr Oetker,dar nu-mi amintesc cum ii zice
la 04.05.2011, 21:35
Te referi la veggie gel...dar nu se mai gaseste...am cautat cu disperare
la 04.05.2011, 21:36
la 04.05.2011, 21:36
excelent arata

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking