Legume la cuptor cu sos Romesco

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post
7 Mai 2013 | 5877 vizualizari
Legume la cuptor cu sos Romesco

Sosul Romesco este originar din Tarragona, din nordul Spaniei şi conţine 4 ingrediente principale: ardei copţi, migdale, ulei extravirgin de măsline şi oţet. Este foarte potrivit mai ales pentru peşte, însă cu legume are un gust minunat şi un conţinut de calorii mic.

Ingrediente

  • 1 ardei roşu. tăiat bucăți mari
  • 1/2 ardei galben, tăiat bucăți mari
  • 1/2 ardei verde, tăiat bucăți mari
  • 8 roșii cherry
  • 1 dovlecel, tăiat batoane
  • 5 ciuperci mici, întregi
  • 4 căței de usturoi
  • 2 morcovi tineri, tăiați longitudinal în 2
  • sare/piper
  • 1 linguriță ierburi provencale
  • 20 grame migdale nesărate
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic

Mod de preparare

Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, întorcându-le o singură dată.

Ciupercile se călesc la foc iute, cu sare și piper în puțin ulei, 3-4 minute.

Se aleg câteva felii (4) de ardei și câteva roșii (4-5 în funcție de mărime) și se așează într-un blender. Se adaugă migdalele, oțetul, 2 căței de usturoi și 2 lingurițe de ulei de măsline. Se amestecă până la omogenizare.

Restul legumelor se așează pe un platou și se toarnă sosul deasupra. 

Se consumă imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu sos Romesco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi la cuptor cu leurda si rozmarin

Postat de Valclaudia

Cartofi la cuptor cu leurda si rozmarin

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem rondele. Curatam leurda, o spalam si o taiem fasii cat mai inguste. Peste cartofi punem toate ingredientele enumerate mai sus,inclusiv o...

Citeste continuarea

Pilaf de orez cu soia prajita

Postat de Valclaudia

Pilaf de orez cu soia prajita

Bucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume. Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia. Dupa ce s-au umflat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2013, 14:05
fie cat de simpla o mancare, sau ingrediente obisnuite, tu reusesti o transformare apetisanta.
arata bine tare si mi-ai facut pofta si cu descrierea
la 07.05.2013, 14:06
la 07.05.2013, 14:09
la 07.05.2013, 14:14
Laura, are un gust sublim pentru cât de ușor se face și cât de versatilă este. Mulțumesc pentru complimentele atât de frumoase!
la 07.05.2013, 14:14
Mulţumesc, Motan şi Kukibella. :*

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking