Ingrediente
- 1 ardei roşu. tăiat bucăți mari
- 1/2 ardei galben, tăiat bucăți mari
- 1/2 ardei verde, tăiat bucăți mari
- 8 roșii cherry
- 1 dovlecel, tăiat batoane
- 5 ciuperci mici, întregi
- 4 căței de usturoi
- 2 morcovi tineri, tăiați longitudinal în 2
- sare/piper
- 1 linguriță ierburi provencale
- 20 grame migdale nesărate
- ulei de măsline
- oțet balsamic
Mod de preparare
Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, întorcându-le o singură dată.
Ciupercile se călesc la foc iute, cu sare și piper în puțin ulei, 3-4 minute.
Se aleg câteva felii (4) de ardei și câteva roșii (4-5 în funcție de mărime) și se așează într-un blender. Se adaugă migdalele, oțetul, 2 căței de usturoi și 2 lingurițe de ulei de măsline. Se amestecă până la omogenizare.
Restul legumelor se așează pe un platou și se toarnă sosul deasupra.
Se consumă imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu sos Romesco" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|