Legume la cuptor sos bechamel si parmezam

Postat de Mirela_Tilvescu in Mancaruri de legume
20 Mar 2013 | 8207 vizualizari
Legume la cuptor sos bechamel si parmezam

Este o reteta pt un meniu usor si gustos.

Ingrediente

  • 300 g morcovi
  • 300 g varza de Bruxelle
  • 300 g conopida
  • 300 g brocoli
  • sos bechamel
  • 2-3 linguri parmezam
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata morcovii si se taie rondele.Se indeparteaza primele foi de la varza de Bruxelle si se  desface conopida si brocoli in bucatele mai mici.Apoi se vor fierbe in apa cu sare.Dupa aceea se aseaza legumele intr-o tava si se toarna sosul bechamel deasupra si ultima oara se presara parmezamul si se dau la cuptor sa se gratineze.

Pt sosul bechamel,am incins 40 g margarina culinara,apoi am adaugat 60-70 g faina si am inceput sa adaug treptat 200 ml lapte si ultima oara am pus un praf de sare,piper,zeama de lamaie si nucsoara.

Eu le-am servit cu somon la gratar.

Acum ca a inceput postul se poate inlocui laptele de vaca cu latele de soia pt sosul bechmel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor sos bechamel si parmezam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Postat de Oana

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Taie cartofii in jumatate daca sunt prea mari si pune-i la fiert in apa cu sare. Amesteca intr-un castron mai mare iaurtul grecesc cu mustarul, uleiul de...

Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de Ksenya

Chiftele de dovlecei

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2013, 00:27
la 20.03.2013, 00:47
ce gustos
la 20.03.2013, 06:09
la 20.03.2013, 09:20
f bun
la 20.03.2013, 10:22
Bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking