Legume preparate la aburi

Postat de Irina in Mancaruri de post
29 Mar 2010 | 8563 vizualizari
Legume preparate la aburi

Potrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 legatura sparanghel
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie
  • 3 lg ulei de masline

Mod de preparare

Potrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase.

Am curatat morcovii si i-am taiat pe lungime, iar sparanghelului i-am taiat partea mai groasa (cam 2 cm). Am aranjat legumele intr-o sita deasupra unui vas Zepter in care se perpelea un pui si am pus capacul. Legumele s-au facut in aburul degajat de mancarea din vas. Si-au pastrat culoarea initiala, vitaminele, iar gustul e nemaipomenit.  

Le-am preparat un dressing din lamaia stoarsa, ulei, sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume preparate la aburi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de tapioca si legume la steamer

Postat de Valclaudia

Budinca de tapioca si legume la steamer

Curatam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece. Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului...

Citeste continuarea

Orez cu urzici la cuptor

Postat de katty

Orez cu urzici la cuptor

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2010, 23:17
la 29.03.2010, 23:18
la 29.03.2010, 23:33
bune rau! Da copiii au mancat?
la 30.03.2010, 00:35
foarte sanatoase ,dar piticilor mei cad le fac stamba tare din nas,felicitari e foarte sanatos
la 30.03.2010, 07:44
super, bune si sanatoase si cu gust de pui

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking