legume umplute si inabusite

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
6 Ian 2010 | 3941 vizualizari
legume umplute si inabusite

initial am pregatit aceasta reteta dorind sa nu fac prea multa caldura , vara , cu cuptorul . mai apoi am descoperit ca este mai rapida si se economiseste energie calorica [ nu arzi gazul de pomana !!!]

Ingrediente

  •  o vanata
  • un dovlecel
  • 2 gogosari
  • 500 gr. carne tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar bulion
  • 150 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar

Mod de preparare

  1. vanata, dovlecelul, gogosarul si ceapa se curata.vanata si dovlecelul se taie in bucati cam de 5 cm si se scobesc.
  2. ceapa taiata marunt se prajeste in jumatate din ulei , se adauga carnea ,  orez ,sare , piper , boia , cimbru , ou si faina.
  3. se umplu legumele cu compozitia de carne si se aseaza intr-o cratita ,[ pe un pat din ce a rezultat de la scobitul vinetei si al dovlecelului]
  4. se adauga restul de ulei, bulionul si mararul.
  5. se pune capac si se inabuse la foc potrivit cam 30 min .
  6. se serveste cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "legume umplute si inabusite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bulz "Taci si înghite"

Postat de gicuta69

Bulz "Taci si înghite"

Din apa, lapte, malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit. Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie carnatii taiati...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2010, 09:57
imi pare rau pozele sunt mai mari de 1m , trebuie sa invat sa le micsorez
la 07.01.2010, 07:28
Bun, bun ! Ti-ai facut debutul !
la 19.08.2010, 23:44

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking