Linte rosie cu carnita

Postat de mihaelar63 in Porc
5 Iul 2010 | 8971 vizualizari
Linte rosie cu carnita

Linte rosie la cererea expresa a fiului meu , caruia ii place mult !!!

Ingrediente

  • 500 gr carne porc
  • 500 g linte rosie
  • 1 felie mare telina
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 foi dafin
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita boabe piper
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • boia rosie
  • 1 pahar suc rosii 
  • 100 ml ulei 
  • sare

Mod de preparare

  1. lintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta.
  2. legumele se curata si se spala
  3. carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina  cubulete si se pune la calit in ulei aproximativ 5 min .
  4. se adauga lintea , piperul , sare dupa gust si foile de dafin cu apa multa [ lintea absorbe apa multa la fiert , ]
  5. se fierbe cam o ora supravegheata indeaproape sa nu se prinda de oala , din cand in cand se complecteaza cu apa daca e necesar si se amesteca .
  6. la sfarsitul fierberii se adauga sucul de rosii , boiaua si verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte rosie cu carnita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cea mai buna friptura de porc

Postat de mihaelar63

Cea mai buna friptura de porc

Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec...

Citeste continuarea

Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry

Postat de Lia1

Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry

PREPARARE TOCHITURA Carnea o taiem in bucatele potrivite pe care le tavalim prin faina.  Acum, sa va spun cum procedez eu pentru o pudrare uniforma cu faina, din doua miscari.  Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2010, 08:13
am venit cu furcile, desi linte n-am papat niciodata!
la 05.07.2010, 08:21
este gustoasa si mai fina decat fasolea , de obicei se prepara cu afumatura . Eu am invatat de la o doamna unguroaica , ca e traditie sa se prepare de Revelion , ar insemna spor, abundenta in casa
la 05.07.2010, 08:49
si mie imi place mult lintea...... nu ai precizat ce cantitate ai folosit....
la 05.07.2010, 08:53
multumesc madi am reeditat reteta , asta-noapte am pierdut-o ca nu mergea netu
la 05.07.2010, 09:21
....o sa fac si eu mancarica de-asta ...

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking