Linte verde - Yeşil Mercimek

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
25 Ian 2014 | 7246 vizualizari
Linte verde - Yeşil Mercimek

Ingrediente

  • 200 g linte verde
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri mărar verde tocat
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 50 ml oțet balsamic
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță piper negru
  • 1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Lintea verde se alege de eventualele impurități și se spală în 2-3 ape reci. Turnăm peste ea aprox. 500 ml apă clocotită și punem la fiert. Adăugăm ceapa tocată mărunt și morcovul curățat, spălat și tăiat cubulețe. Adăugăm uleiul și lăsăm să fiarbă la foc potrivit pentru 15 minute. Mai adăugăm apă dacă este nevoie. Adăugăm pasta de tomate diluată cu 100 ml apă și mai gătim 5 minute. Adăugăm mărarul și oprim focul. Pentru sos amestecăm într-un bol usturoiul tocat mărunt și zdrobit, piperul, uleiul de măsline și oțetul balsamic. În momentul servirii se adaugă 1-2 linguri sos peste linte. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte verde - Yeşil Mercimek" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Mancare de cartofi noi

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

Postat de rhapsody

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2014, 23:28
super
la 25.01.2014, 23:30
la 25.01.2014, 23:59
Excelenta!
la 26.01.2014, 07:49
Buna si sanatoasa
la 26.01.2014, 08:07
foarte,foarte buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking